Şifremi Unuttum
  Yayin1 Yayin2 Yayin3 Yayin4
Ana Sayfa Kurumsal Haberler Programcılar Canlı İzle Ziyaretçi Defteri İletişim
Haberler
Vezir Han Restorasyonuna Başlanıyor
Vezir Han Restorasyonuna Başlanıyor ...
Haberler

Vezir Han Restorasyonuna Başlanıyor

Vali Orhan Düzgün, Kapalı Çarşı ile iç içe tarihi Vezir Han’ın restorasyon ihalesi sürecinin tamamlandığını belirterek 15 Ağustos’da restorasyonuna başlanacağını açıkladı.
Vali Düzgün, Osmanlı İmparatorluğu döneminde sadrazamlık yapmış Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından 1724 yılında yaptırılan Vezir Han’ı 2 yıl önce ziyaret ettiğini, köklü bir tarih ve alışveriş kültürünü barındıran Han’ın mevcut halinden restore edilerek iyileştirilmesi ve kültür turizmine kazandırılması çalışmalarında son aşamaya gelindiğini ifade ederek Vali Yardımcısı Gökhan Azcan, Vakıflar Bölge Müdürü Hakkı Murat, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ve restorasyon gerçekleştirecek firma yetkilileri ile Han’da incelemelerde bulundu. Vali Düzgün, tarihte önemli bir yer tutan han ve kervansarayların ecdattan kalan eşsiz birer miras olduğunu belirterek, bu mirasa sahip çıkmanın ve gelecek nesillere aktarmanın önemine işaret etti. Vali Düzgün, restore sonrası Vezir Han’ın Kayseri’nin tarihi ve kültürel mirası arasında önemli bir yere sahip olacağını belirtti. Vali Orhan Düzgün ve beraberindekiler, Vezir Han’ı gezdikten sonra Kayseri Kapalı Çarşısı’ndaki esnafları ziyaret ederek hayırlı kazançlar temennisinde bulundu.
Vali Düzgün’e ziyaret sırasında Vali Yardımcısı Gökhan Azcan, Vakıflar Bölge Müdürü V. Hakkı Murat, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Kapalı Çarşı Yaşatma, Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Mehmet Tepe, Kayseri Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği Başkanı Burhan Karamustafaoğlu ve dernek yöneticileri de eşlik etti.

 
 
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
2011 © Kayseri Radio Life - Kentin En Neşeli Radyosu

Kodlama : Networkbil.net