Şifremi Unuttum
  Yayin1 Yayin2 Yayin3 Yayin4
Ana Sayfa Kurumsal Haberler Programcılar Canlı İzle Ziyaretçi Defteri İletişim
Haberler
Yahyalı'da Tasavvuf Musikisi Konseri
Yahyalı'da Tasavvuf Musikisi Konseri ...
Haberler

Yahyalı'da Tasavvuf Musikisi Konseri

Yahyalı Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında tasavvuf musiki sanatçısı Esat Aydoğan konser verdi.
Yahyalı Cumhuriyet Meydanında düzenlenen konser programı teravih namazına müteakiben Hafız Mustafa Ağırtopçu’nun Kuran tilaveti ile başladı. Kuran tilavetinin ardından meydanı dolduran Yahyalı Halkına selamlama konuşması yapan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk kendisinin Yahyalı’nın hizmetkarı olduğunu ifade ederek Yahyalılı olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Başkan Öztürk, "Hizmetkarı olmaktan gurur duyduğum Yahyalılı hemşerilerim hepinize hayırlı akşamlar diliyorum, hayırlı Ramazanlar diliyorum. Kadir Geceniz mübarek olsun ve gölgesi üzerimize düşen Ramazan Bayramınız Mübarek olsun. Bugün Yahyalı Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde, bizim de evladımız, Esat Aydoğan Türk Tasavvuf Musikisi konseri için bir aradayız. Bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere gönülden teşekkür ediyorum. Kıymetli Yahyalılar, ben her zaman şunu diyorum. Yahyalılı olmak bir ayrıcalıktır diyorum. Güzelliklerin olduğunu, bereketin olduğu, kardeşliğin ön plana çıktığı huzurlu bir ilçede görev yapmak, şereflerin en güzeli diye düşünüyorum. Kıymetli kardeşlerim bir şöyle arkamdaki fona baktığımız zaman, Allah ne türlü nimetler vermiş, ne türlü güzellikler bizlere. Kayseri’de on altı tane ilçemiz var ama bu arkada görmüş olduğunuz fonu ancak bir ilçemizde bulabilirsiniz. O da Yahyalı. Maneviyatı birinci plana koyuyorum, maneviyatımız bizim güçlü. Yahyalı’yı Yahyalı yapan en önemli güzellik maneviyatımız diye düşünüyorum. Sonra hemen bir bakıveriyorum bir köşede Allah, Kapuzbaşı Şelalesi gibi bir güzelliği bize vermiş, Derebağ Şelalesi gibi bir güzelliği bizlere vermiş. Cenabı Allah’ın vermiş olduğu güzelliklere bir bakalım, bir Hacer ormanları, bir Yedigöller, bir madenlerimiz, bir elmamız, bir kilimimiz, bir kirazımız. Her zaman söylüyorum Yahyalı Botanik kütüphanesi diye. Ben Yahyalı’ya Botanik Kütüphanesi, Doğa Müzesi diyorum ki Belediye Başkanınız olarak istirham ediyorum bu ilçenin kıymetini bilelim, turizm patlaması olacak bunu bilin. Bundan esnafımız kazanacak, buradaki Yahyalılar kazanacak bunu görüyoruz hamd olsun. Şimdiye kadar da Yahyalı’nın sesi bu kadar duyulmamıştı bunu da bütün Yahyalılar biliyor. Kayseri’de belediyecilik yapmanın belki bereketidir diye düşünüyorum. İnşaallah göreceksiniz. Esnafımız kazansın, meyve tüccarımız kazansın, elmacımız kazansın, kirazı üreticisi, kirazını değerlendirsin. Geldiği zaman insanlarımız buradan, buranın değerlerini alsınlar, götürsünler ve para da bıraksınlar diye düşünüyorum. İnşaallah önümüzdeki günler Yahyalı buna gebe. Ben sözü fazla uzatmadan hepinizi Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu.
Yahyalı Kaymakamı Metin Esen’de konuşmasında Yahyalı’yı çok sevdiğini, burada görev yapmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, konseri düzenleyen Yahyalı Belediyesine teşekkür etti.
Konuşmaların ardından başlayan konserde sanatçı Esat Aydoğan, kendi memleketinde konser vermenin kendisini çok heyecanlandırdığını ifade ederek, konsere katılanlara tek tek teşekkür etti.
Yahyalı halkının yoğun ilgi gösterdiği konserde, sanatçı Esat Aydoğan’nın söylediği ilahilere eşlik ettiler. Yaklaşık 2 saat süren konserin bitiminde Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Sanatçı Esat Aydoğan çiçek takdim etti.

 
 
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
2011 © Kayseri Radio Life - Kentin En Neşeli Radyosu

Kodlama : Networkbil.net