Şifremi Unuttum
  Yayin1 Yayin2 Yayin3 Yayin4
Ana Sayfa Kurumsal Haberler Programcılar Canlı İzle Ziyaretçi Defteri İletişim
Haberler
Gesi Mahallesi Ve Koramaz Vadisi Unesco Dünya Mirasına Aday
Gesi Mahallesi Ve Koramaz Vadisi Unesco Dünya Mirasına Aday ...
Haberler

Gesi Mahallesi Ve Koramaz Vadisi Unesco Dünya Mirasına Aday

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Gesi bölgesinde çalışmaları devan eden Gesi evleri restorasyon çalışmaları sonucunda oluşacak Gesi Mahallesi ile Koramaz Vadisi’nin korunması gereken dünya mirası için şimdiden UNESCO’ya başvuruda bulunacağını söyledi.
Melikgazi Belediyesi olarak tarihi sahipleniyoruz …
Ağırnas ve Gesi bölgesindeki evlerin gerek yapı gerekse mimarı açıdan dünya mimarlık tarihi açısından çok önemli olduğunu belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Gesi bölgesindeki evlerin tek tek bakım ve onarım yapıldığını ve aslına uygun olarak yenilendiğini bundan dolayı Melikgazi Belediyesi olarak tarihe sahip çıktıklarını kaydetti.
Dünya Miraslarına bir yenilik Melikgazi’den...
Koramaz Vadisi’nin ise barındırdığı bitki türü ve doğal güzelliğini adeta açık alan botanik parkı olduğunu ifade eden, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu:
“ Melikgazi Belediyesi olarak 2015 yılını tarihi eserlerin restorasyonu olarak değerlendireceğimizi beyan etmiştik. Nitekim şu anda 15 tarihi eseri onararak günümüz hizmetine kazandırdık. Güpgüpoğlu Konağı, Germir Vezirhanesi, Vezirhan, Pamukhan ve Bedesten çarşısında çalışmalar devam etmektedir. Gesi bölgesinde bulunan taş yapısı mimarlık özelliği kullanım projesi açısından bir dönemin canlı tarihidir. Bu evlerin tamamı tek tek aslına uygun olarak onarılmaktadır. Tamamlandığında ise bir kültür mahallesi olarak Anadolu ve Dünya medeniyetler tarihinin yapı taşları arasında olan Gesi Mahallesi, korunması gereken bir dünya mirasıdır. Melikgazi Belediyesi olarak şimdiden hazırlanan proje tamamlandıktan sonraki işimiz, bir dosya hazırlayarak UNESCO’ya, korunması gereken dünya mirası olarak başvuruda bulunacağız.” dedi.
Hem sosyal hayata hem de ekonomiye kazandırmak istiyoruz…
Melikgazi’de; Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyetin ilk yıllarına ait eserlerin bir arada görülebileceğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, Kayseri ilinin aynı zamanda bir turizm ve kültür şehri olduğunu bu avantajı hem sosyal hayata hem de ekonomiye kazandırmak istediklerini sözlerine ekledi.

 
 
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
2011 © Kayseri Radio Life - Kentin En Neşeli Radyosu

Kodlama : Networkbil.net