Şifremi Unuttum
  Yayin1 Yayin2 Yayin3 Yayin4
Ana Sayfa Kurumsal Haberler Programcılar Canlı İzle Ziyaretçi Defteri İletişim
Haberler
Ramazan Sokağı'na Coşkulu Açılış
Ramazan Sokağı'na Coşkulu Açılış ...
Haberler

Ramazan Sokağı'na Coşkulu Açılış

Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan’a özel olarak hazırlanan Ramazan Sokağı, düzenlenen törenle açıldı.
Mimarsinan Parkı’nda kurulan ve Ramazan ayı boyunca kültür ve maneviyat ağırlıklı programlarla Kayseri halkına hizmet verecek olan Ramazan Sokağı’nın açılışına ilgi büyüktü.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in eşi İkbal Çelik ile birlikte katıldığı törende bürokratlar, meclis üyeleri, davetliler ve kalabalık bir halk topluluğu da hazır bulundu.
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ramazan ayının hem bir bağışlanma hem de muhasebe yapma vakti olduğuna dikkat çekerek, "Peygamber Efendimiz bir hadis-i şerifinde ’Kim, faziletine inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır’ buyuruyor. Bu açıdan bakıldığında biz Müslümanlar için Ramazan’ın hem bir bağışlanma hem de muhasebe yapma vakti olduğunu görüyoruz. Geride bıraktığımız yılları nasıl ve nerede geçirdiğimizin hesabını tutarak, nerede nasıl kazanıp nerede nasıl harcadığımızın muhasebesini yaparak Cenab-ı Hakk’a yönelmeli ve bu aydan hakkıyla istifade etmenin yollarını aramalıyız" dedi.
MAZLUMLAR İÇİN DUA İSTEDİ
Konuşmasında Ramazan’da yapılacak olan duaların makbul olduğuna işaret eden Başkan Çelik, yeryüzünde sıkıntı içinde olan müslümanlar için dua edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Ramazan aynı zamanda dua ayıdır da. Bu ayda yapılan duaların kabul olacağına dair birçok ilahi beyan bulunuyor. Bu nedenle kendimiz ve yakınlarımız için yapacağımız dualara şehrimiz, ülkemiz ve tüm İslam alemini de eklemeliyiz. Bakın bizler Ramazan ayının coşkusunu yaşamaya başladığımız şu günlerde, komşu ülkelerdeki ve uzak diyarlardaki diğer Müslüman kardeşlerimiz çeşitli sıkıntılara, baskılara ve zulümlere maruz kalıyor. O yüzden, Cenab-ı Hakk katında kıymetli olan bu zaman diliminde, yeryüzündeki tüm mazlumlar için de dua etmeli ve kurtuluşlarını istemeliyiz" dedi.
"RAMAZAN ATMOSFERİNİ BİRLİKTE SOLUKLAYALIM İSTEDİK"
Neden böyle bir organizasyon yapma gereği hissettiklerini de özetleyen Başkan Çelik, Ramazan’ın manevi atmosferini birlikte soluklamayı hedeflediklerini ifade ederek, "Ramazan, toplum için de birlik-beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma ayıdır. Bu ayda, paylaşma, birlikte hareket etme ve dayanışma duyguları zirve yapar. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu ortama katkı sağlayalım, hemşerilerimizi iftardan sonra böyle bir organizasyonla bir araya getirip Ramazan’ın manevi atmosferini hep birlikte soluklayalım istedik. Ramazan Sokağımız, bir ay boyunca Kayseri’nin kalbinin atacağı bir mekan olacak inşallah" diye konuştu.
"LÜKS İFTARLARDA DEĞİL, GARİBAN SOFRASINDA OLACAĞIZ"
Ramazan ayı boyunca lüks iftar sofralarından uzak duracaklarını da kaydeden Başkan Çelik, gerçek ihtiyaç sahibi insanlarla bir arada olacaklarını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Büyükşehir Belediyesi olarak Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmek ve birlik beraberlik ortamını pekiştirmek amacıyla geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da iftar programları düzenlemeye devam edeceğiz. Ama lüks lokantalarda, otellerde değil gerçek ihtiyaç sahibi hemşerilerimizle birlikte olacağız. Bu kapsamda şehit aileleriyle bir iftar programımız olacak. Ayrıca şehrimizdeki öksüz ve yetim çocukların hayatta olan yakınlarıyla da iftarda bir araya geleceğiz. Bunların yanı sıra park-bahçe, temizlik vs. gibi sahada çalışan belediye elemanları için aileleriyle birlikte yine bir iftar sofrası oluşturacağız. Yurt dışından gelip Kayseri’de okuyan öğrencilerimizle, sevgi evlerindeki çocuklarımızla ve de huzurevindeki yaşlılarımızla da ayrı ayrı iftar sofralarında bir araya geleceğiz. Bütün bunlara ilave olarak da Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde iftar sofrası kuracağız. Ayrıca mahallelerimizde hemşerilerimizin iftar sofralarına çat kapı misafir olmayı da ihmal etmeyeceğiz. Rabbim halis niyetle başlatmış olduğumuz bütün bu işleri en güzel şekilde gerçekleştirebilmeyi ve böylece kullarının duasını, kendisinin rızasını kazanabilmeyi nasip etsin."
Törende Başkan Çelik’in konuşmasının ardından protokol tarafından kurdela kesilerek Ramazan Sokağı’nın açılışı yapıldı ve standlar gezildi.
Açılış programı Teravih namazı sonrası sahne alan Kültür ve Turizm Bakanlığı Sema Grubu’nun gösterisi ile son buldu.
NELER BULUNUYOR?
Ramazan ayı boyunca her akşam teravih namazı sonrası gerçekleştirilecek olan Ramazan Sokağı etkinliklerinde Kur’an-ı Kerim ziyafetleri, sema gösterileri, sohbet ve söyleşilerin yanısıra şiir dinletileri, tasavvuf musikisi konserleri ile tiyatro ve stand-up gösterileri yer alacak. Ramazan Sokağı’nda ayrıca vatandaşların çay-kahve içip geleneksel lezzetleri tadabileceği Osmanlı Çadırı’nın yanısıra şerbet ikramı, kitap standları, çocuk oyun alanları ve KAYMEK el sanatları sergisi bulunacak.
Bir ay boyunca Mesut Çakarlı, Eşref Ziya Terzi, Fatih Koca, Sami Savni Özer, Mustafa Demirci, Alp Arslan gibi ünlü isimlerin sahne alacağı etkinliklerde ayrıca Recep Demirkaynak standup gösterisi ile Ahmet Yenilmez de "Çanakkale’de Kınalı Kuzular" konulu sohbeti ile vatandaşların karşısında olacak.
HAFTA SONUNA KADAR NE VAR?
Rutin olarak devam edecek kitap fuarı, KAYMEK sergi ve satış standı, Osmanlı Çadırı’nda çay, kahve ve geleneksel tatlar ile çocuklar için oyun alanlarının bulunduğu Ramazan Sokağı’nda hafta sonuna kadar gerçekleştirilecek olan programlar da şöyle:
Bugün (18 Haziran Perşembe) Mesut Çakarlı sahne alacak ve Tasavvuf Musikisi konseri verecek. 19 Haziran Cuma günü Yakup Aktaş ile 20 Haziran Cumartesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın sohbetlerinin gerçekleştirileceği Ramazan Sokağı’nda 21 Haziran Pazar günü de Renkli Tebeşir Tiyatro Grubu sahne alacak.

 
 
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
2011 © Kayseri Radio Life - Kentin En Neşeli Radyosu

Kodlama : Networkbil.net