Şifremi Unuttum
  Yayin1 Yayin2 Yayin3 Yayin4
Ana Sayfa Kurumsal Haberler Programcılar Canlı İzle Ziyaretçi Defteri İletişim
Haberler
Üniversiteli Öğrencilerden Büyük Çalışma
Üniversiteli Öğrencilerden Büyük Çalışma ...
Haberler

Üniversiteli Öğrencilerden Büyük Çalışma

Talas Belediyesi ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mimarlık Fakültesi işbirliğiyle, Talas’ın 4 mahallesinin kentsel tasarım analiz çalışması gerçekleşti. Yapılan çalışmalar belediyenin mahallelerdeki meydan uygulama projelerinde kullanılabilecek.
ERÜ Mimarlık Fakültesi’nin Şehir Bölge Planlama Bölümü’nden 70 öğrenci yaklaşık 4 ay süren çalışmayla Zincidere, Akçakaya, Reşadiye ve Başakpınar mahallelerinin tarihi değerleri, tehlike teşkil eden yapıları, riskleri ve avantajları gibi alanlarda analiz yaptı. Aylar süren çalışmaların ardından 8 öğrencinin 30 projesi sergilendi. Belediye binasında düzenlenen sergiye ERÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gonca Büyükmıhçı, Yrd. Doç. Neşe Yılmaz Bakır, Yrd. Doç. Umut Doğan, Araştırma Görevlisi Özlem Tepeli ve çalışmaları gerçekleştiren şehir bölge planlama bölümü öğrencileri katıldı. Çalışmaları tek tek inceleyen Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek sözlerine başladı. Başkan Palancıoğlu, ülke olarak şehir bölge planlama yapma çalışmalarının geç başladığını belirterek, "Yabancıların yaptığı şehir planlama olmuş, hele hele bölge planlama hiç olmamış. Bölge planlama Kalkınma Ajansları ile birlikte başladı. Şimdi ise biz hem şehir hem de bölge planlarıyla ilgili örnek çalışmalar yapacağız. İmar revizyonu ve yeni mekanların imarıyla ilgili çalışmayı başlatmıştık. Biz özellikle eskiden köy şimdi ise yeni mahallemiz olan yerleşim yerlerinin meydanlarında insanların rahat nefes alabileceği, şehirde yaşayanların oraları görmeleri gibi çalışmalar yapacaktık. Bu çalışma da buna vesile oldu. Öğrencilerimiz hem kendilerine proje çalışması yaparak bilgi ve becerilerini geliştirdi, hem de biz bunların içinden uygun olanları değerlendirerek hayata geçirme fırsatı elde ettik. Üniversitelerimizle bu tür işbirliği çalışmalarımız devam edecek" dedi. ERÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gonca Büyükmıhçı ise, yerel yönetimlerle işbirliğini önemsediklerini ifade ederek, Başkan Palancıoğlu’na bu çalışmadan dolayı teşekkür etti. Büyükmıhçı, "Öğrencilerimize gerçek alanlarda farklı planlar yapma imkanı verildi. Böylece öğrencilerimiz hem yerel yönetimlerin işleyiş mantığını anlıyor hem de arazilerin gerçek problemlerini insanlardan öğrenerek çözüm için çalışıyorlar. Bu sayede kendilerini geleceğe hazırlamış oluyorlar" ifadelerini kullandı. Öğrencilerle birlikte çalışmayı gerçekleştiren Yrd. Doç. Neşe Yılmaz Bakır ise, bir dönem boyunca mahallelerin analizlerini çıkartmaya çalıştıklarını anlatarak, vatandaşların da talepleri doğrultusunda kentsel tasarımlar yaptıklarını söyledi.
Çalışmada yer alan öğrenciler ise mahallelerin ihtiyaçları ve değerlerini dikkate alarak projeler geliştirdiklerini ve bunların belediye tarafından değerlendirmeye alınmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

 
 
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
2011 © Kayseri Radio Life - Kentin En Neşeli Radyosu

Kodlama : Networkbil.net