Şifremi Unuttum
  Yayin1 Yayin2 Yayin3 Yayin4
Ana Sayfa Kurumsal Haberler Programcılar Canlı İzle Ziyaretçi Defteri İletişim
Haberler
Büyükşehir'den 'ramazan Sokağı'
Büyükşehir'den 'ramazan Sokağı' ...
Haberler

Büyükşehir'den 'ramazan Sokağı'

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Ramazan akşamlarını manevi yönden zenginleştirmek ve vatandaşlara huzur dolu saatler yaşatmak amacıyla Ramazan Sokağı kurdu. Sona gelen hazırlık çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, dolu dolu programlarla vatandaşlara manevi yönden zengin Ramazan akşamları yaşatmayı hedeflediklerini söyledi.
Organizasyon için Mimarsinan Parkı’nda kurulan standları gezen ve yetkililerden bilgiler alan Başkan Çelik, çok farklı ve maneviyat ağırlıklı bir Ramazan programı oluşturduklarını ifade ederek, "Cenab-ı Hakk’a şükürler olsunki 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’e ulaşmış bulunuyoruz. Belediye olarak bu mübarek ayın gündüzünü oruçla ve ibadetle geçiren hemşerilerimizin akşamlarını da manevi yönden tatmin edecek programlarla doldurmalarını hedefledik. Bu amaçla her akşam teravih namazı sonrası sohbet ve söyleşilerin yanısıra tasavvuf musikisi konserleri, sema gösterileri, Kur’an-ı Kerim ziyafetleri gibi maneviyatımıza yönelik etkinlikler planladık. Bunun yanısıra kitap fuarları ve imza günleri ile insanımızı hem kitapla hem de yazarlarla buluşturmayı amaçlıyoruz. Ayrıca çocuklarımız için oyun alanları ve çeşitli eğlenceler düzenledik. İnşallah Kayserimiz için bir ay boyunca hergün farklı atmosferde farklı sanatçılar ve ilim adamlarıyla buluşacakları manevi olarak doyacakları bir mekan hazırlamış olduk. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
Başkan Çelik, her hafta cuma, cumartesi ve pazar günleri gerçekleştirecekleri çekilişle başta çocuklar olmak üzere katılımcılara çekilişle tablet, kitap seti gibi çeşitli hediyeler vereceklerini de sözlerine ekledi.
RAMAZAN MESAJI DA VERDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ayrıca bütün müslümanların Ramazan ayını tebrik ederek, "Recep, Şaban derken Ramazan ayına kavuşmuş bulunuyoruz. Ardından da inşallah bayramı idrak edeceğiz. Bu vesile ile başta hemşehrilerimiz olmak üzere tüm İslam Alemi’nin Ramazan-ı Şerifi’ni tebrik ediyorum. Rabbim, huzur ve afiyet içerisinde bir Ramazan geçirmeyi, faziletinden ve bereketinden hakkıyla yararlanmayı nasip etsin" diye konuştu.
NELER BULUNUYOR?
Ramazan ayı boyunca her akşam teravih namazı sonrası gerçekleştirilecek olan Ramazan Sokağı etkinliklerinde Kur’an-ı Kerim ziyafetleri, sema gösterileri, sohbet ve söyleşilerin yanısıra şiir dinletileri, tasavvuf musikisi konserleri ile tiyatro ve stand-up gösterileri yer alacak. Ramazan Sokağı’nda ayrıca vatandaşların çay-kahve içip geleneksel lezzetleri tadabileceği Osmanlı Çadırı’nın yanısıra şerbet ikramı, kitap standları, çocuk oyun alanları ve KAYMEK el sanatları sergisi bulunacak.
Bir ay boyunca Mesut Çakarlı, Eşref Ziya Terzi, Fatih Koca, Sami Savni Özer, Mustafa Demirci, Alp Arslan gibi ünlü isimlerin sahne alacağı etkinliklerde ayrıca Recep Demirkaynak standup gösterisi ile Ahmet Yenilmez de "Çanakkale’de Kınalı Kuzular" konulu sohbeti ile vatandaşların karşısında olacak.
AÇILIŞ TÖRENİ YARIN 18.00’DE
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ramazan Sokağı, yarın (17 Haziran 2015 Çarşamba) saat 18.00’de Mimarsinan Parkı’nda düzenlenecek törenle açılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sema Grubu da teravih namazının ardından sahne alacak.
İFTAR SOFRALARINA DEVAM
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı boyunca çeşitli gruplarla iftar sofralarında buluşmaya devam edecek.
Bu kapsamda Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde hasta yakınları için Ramazan ayı boyunca iftar sofrası kuracak olan Büyükşehir Belediyesi, Mimarsinan Parkı’nda da iftar saatinde sahada olan belediye personeli ve aileleri için bir iftar yemeği verecek. Bunların yanısıra hem yetim ve öksüzler için hem de şehit yakınları için ayrı ayrı iftar yemekleri düzenlenecek.

 
 
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
2011 © Kayseri Radio Life - Kentin En Neşeli Radyosu

Kodlama : Networkbil.net