Şifremi Unuttum
  Yayin1 Yayin2 Yayin3 Yayin4
Ana Sayfa Kurumsal Haberler Programcılar Canlı İzle Ziyaretçi Defteri İletişim
Haberler
6. Ali Dağı Kupasında Ödüller Sahiplerini Buldu
6. Ali Dağı Kupasında Ödüller Sahiplerini Buldu ...
Haberler

6. Ali Dağı Kupasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Talas Belediyesi’nce bu yıl 6.’sı düzenlenen Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Kupası’nda ödüller sahiplerini buldu.
Konak Restoran’da düzenlenen ödül törenine Vali Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekili Havva Talay Çalış, İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, İlçe Başkanı Ragıp Dost, Erciyes Üniversitesi Rektör Vekili Hasan Yetim, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Türk Hava Kurumu yetkilileri ve Türkiye, Rusya, Fransa, İsviçre, İran ile Kazakistan’dan 120 sporcu katıldı.
Bir hafta süren yarışma sonunda yapılan ödül töreninde konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Ali Dağı’nın hava sporlarında uluslararası bir marka olduğunu belirterek, yapılmaya başlayan projelerle daha da aktif olacağını söyledi. Başkan Palancıoğlu, "Yapımı süren Ali Dağı 360 Projesi ile dağ daha yeşil, daha güzel ve hareketli hale gelecek. Bu projede yürüyüş, bisiklet, fayton gibi hizmetler olacak. Ayrıca Ali Dağı bununla beraber geliştireceğimiz projeyle uluslararası arenada daha da ismini duyuracak." diye konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan ödül töreninde 6. Ali Dağı Yamaç Paraşütü Kupası ve Türkiye Yamaç Paraşütü Kupası olmak üzere 2 yarışmada dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Yarışma sonucu 6. Ali Dağı Yamaç Paraşütü Kupası genel klasmanda İran’dan Shahin Fallah 1048 puanla birinci, Türkiye’den Semih Sayır 1035 puanla ikinci, Rusya’dan Daria Krasnova 972 puanla üçüncü oldu.
Kadınlarda Rusya’dan Daria Krasnova 972 puanla birinci, Türkiye’den Merve Arslan 469 puanla ikinci, yine Türkiye’den Cansu Atabey 372 puanla üçüncü oldu.
Takımlarda ise, Gin 4 bin 039 puanla birinci, Niviuh 3 bin 027 puanla ikinci, AYP 2 bin 976 puanla üçüncü oldu.
Türkiye Yamaç Paraşütü Kupası’nda ise genel klasmanda Semih Sayır 1035 puanla birinci, Oğuzkan Sadeer 901 puanla ikinci, Umut Yetiştiren 830 puanla üçüncü oldu.
Kadınlar kategorisinde de Merve Arslan 469 puanla birinci, Cansu Atabey 372 puanla ikinci, Burcu Demirörs 370 puanla üçüncü oldu.
Dereciye giren sporculardan aynı zamanda yarışma teknik koordinatörü Semih Sayır, ülke genelindeki olumsuz hava koşullarına rağmen Ali Dağı’nda uçuş gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını söyledi. 6. Ali Dağı Yamaç Paraşütü Kupası genel klasman birincisi İranlı sporcu Shahin Fallah, birinci olmasının kendisini mutlu ettiğini kaydetti. Yarışma üçüncüsü Rus sporcu Daria Krasnova ise üç yıldır yarışmaya katıldığını ve bu yıl derece yapmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

 
 
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
2011 © Kayseri Radio Life - Kentin En Neşeli Radyosu

Kodlama : Networkbil.net