Şifremi Unuttum
  Yayin1 Yayin2 Yayin3 Yayin4
Ana Sayfa Kurumsal Haberler Programcılar Canlı İzle Ziyaretçi Defteri İletişim
Haberler
Bünyan'da Çiftçi Günü'nde Köylüler Şükür Duasına Çıktı
Bünyan'da Çiftçi Günü'nde Köylüler Şükür Duasına Çıktı ...
Haberler

Bünyan'da Çiftçi Günü'nde Köylüler Şükür Duasına Çıktı

Son yılların en yağışlı dönemlerinden birinin yaşanması yağışların beklenenin üzerinde devam etmesiyle birlikte çiftçiler köylerde “şükür” dualarına çıkarken Bünyan Ziraat Odası Başkanlığı da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü şükür duası ile taçlandırdı.
Bünyan Kaymakamı M. Lütfü Kotan, Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, İlçe Protokolü, Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ünay Çakı, Kayseri Ziraat Odaları koordinasyonu Başkanı Abdulkadir Güneş, Bünyan, Sarıoğlan, Felahiye, Yeşilhisar Ziraat Oda Başkanları, Siyasi Parti ve Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Bünyan merkez ve çevre köylerden gelen çiftçiler yanı sıra Bünyan halkı da şükür duasına iştirak etti.
Çiftçiler günü ve şükür duası organizasyonunda konuşan Bünyan Kaymakamı M. Lütfü Kotan; "Üzerimizden rahmetini eksik etmeyen Rabbimize şükrediyoruz. Bu sene çiftçimizin yüzü gülüyor rahmet eksik olmuyor, yağmur yağmayan yıllarda da tarım ve hayvancılıkta modern teknikleri modern usulleri uygulamak suretiyle maliyetleri azaltıp gelirimizi gelişmiş ülkelerin seviyesine çıkartma gayretinde olmalıyız" dedi.
Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu ise, "Çiftçilerimizi yürekten destekliyoruz. Çiftçilerimizin sulu tarım ve tarımda mekanizasyon çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Bu sene yağışlardan dolayı bol ve bereketli bir yıl diliyorum" ifadesinde bulundu.
Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da, "14 Mayıs Dünya Çiftçiler gününe Bünyan Ziraat odası organizasyonundaki şükür duası organizasyonuna çiftçilerin ve İlçe halkının gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.
Dünya çiftçiler gününün kutlanması çiftçilerimiz açısından farkındalık oluşturmak adına önem arz etmektedir. Zor şartlarda çalışan, alın terini toprağa katan, dişi tırnağı ile kazancını helalinden sağlayan ve kıt kanaat geçinen çiftçilerimizin kendi konumlarını iyi anlamaları gerekiyor.
Türkiye’de 3.5 milyon civarında ve aileleri ile birlikte yaklaşık 20 milyon insan geçimini çiftçilikten sağlamaktadır. Bu önemli nüfusun milli gelirden aldığı pay bellidir. Çiftçilerle ilgili konuların gündemde olması, konuşulması ve tartışılması iyi sonuçlarını ortaya çıkaracaktır. Bunun sonucunda Çiftçilerimizde Milli gelirden hak ettikleri payı alacaklarına inanıyorum" dedi.
Başkan Akay’ın; Kayseri şeker tarafından başlatılan Lisanslı depoculuk faaliyetlerinin bir bölümünün de Bünyan’a yapılacağı müjdesini vermesi, Bünyan halkı tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

 
 
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
2011 © Kayseri Radio Life - Kentin En Neşeli Radyosu

Kodlama : Networkbil.net