Şifremi Unuttum
  Yayin1 Yayin2 Yayin3 Yayin4
Ana Sayfa Kurumsal Haberler Programcılar Canlı İzle Ziyaretçi Defteri İletişim
Haberler
‘Çocuk Evleri' Çocuklarından ‘Kutlu Doğum' Programı
‘Çocuk Evleri' Çocuklarından ‘Kutlu Doğum' Programı ...
Haberler

‘Çocuk Evleri' Çocuklarından ‘Kutlu Doğum' Programı

Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü tarafından ‘Kutlu Doğum Programı’ düzenlendi.
Gültepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Senegalli öğrencinin Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını yapan İl Müdür Vekili Havva Meltem Sözer, Kayseri’deki ‘Çocuk Evleri’ hakkında bilgi vererek, “Müdürlüğümüz bünyesinde ‘kız evi’ ve ‘erkek evi’ olmak üzere Kayseri’nin değişik semtlerinde 18 çocuk evimiz bulunmaktadır. Bu çocuk evlerimizde 97 çocuğumuz koruma ve bakım altındadır. Bu çocuk evlerimizde kalmakta olan çocuklarımızın yüreklerindeki peygamber sevgisiyle hazırlamış oldukları bu programa teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkürlerimi arz ederim” dedi.
Programda konuşma yapan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Peygamberimizin örnek ahlakını gençler ve vatandaşlara aktarılmasında Kutlu Doğum Haftası’nın önemli bir rolü olduğunu belirterek, “Peygamberimizin teşriflerinin miladi yıl dönümünde her yıl Nisan ayının üçüncü haftasında ‘Kutlu Doğum Haftası’nı kutluyoruz. Kutlu Doğum Haftası’nın kutlanması peygamberimizin örnek ahlakının, onun yaşayış şekillerini gençlerimize, yetişkinlerimize aktarılmasında, onlara yaşayış tarzının benimsetilmesinde çok önemli bir fonksiyon ifa ettiğini söyleyebilirim. Bu yılki Kutlu Doğum Haftası konusu da ‘Birlikte Yaşama Hukuku’. Hangi renk, ırk, cinsten olursa olsun insanların bir arada yaşaması konusunda peygamberimizin bizlere göstermiş olduğu, bizlere ışık tuttuğu birlikte yaşama ile ilgili onun prensiplerinin aktarılması, bu konuda gerekli bilgiyi kültürümüzde yaşayan güzel örneklerin vatandaşlarımıza ve gençlerimize aktarılmasında da bu yılki Kutlu Doğum Haftası’nın temasını önemli görev fonksiyonu ifa ettiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından program, ilahi, slayt gösterisi, skeç gösterileriyle devam etti.
Programda ayrıca ‘Efendimize (SAV) Mektup Yarışması’ isimli yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

 
 
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
2011 © Kayseri Radio Life - Kentin En Neşeli Radyosu

Kodlama : Networkbil.net