Şifremi Unuttum
  Yayin1 Yayin2 Yayin3 Yayin4
Ana Sayfa Kurumsal Haberler Programcılar Canlı İzle Ziyaretçi Defteri İletişim
Haberler
Kayseri'de Terör Eylemlerine Karşı Tüm Tedbirler Alındı
Kayseri'de Terör Eylemlerine Karşı Tüm Tedbirler Alındı ...
Haberler

Kayseri'de Terör Eylemlerine Karşı Tüm Tedbirler Alındı

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri’de güvenliğin sağlanması için emniyet, jandarma ve istihbarat birimleri ile düzenli bir çalışma içerisinde bulunduklarını söyleyerek, "Sosyal medya üzerinden sahte ihbarlar ile infial yaratmak istiyorlar" dedi.
Kayseri Valisi Orhan Düzgün, son zamanlar ülke genelinde artan terör olaylarının ardından Kayseri’de güvenliğin emniyet, jandarma ve istihbarat birimleri ile düzenli bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Düzgün, "İlimizde güvenliğin sağlanması için emniyet, jandarma ve istihbarat birimlerimiz ile düzenli bir çalışmanın içerisindeyiz. Bize gelen ihbarların doğruluğu konusunda gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra varsa gerekli müdahaleler yapılıyor. Özellikle Temmuz’un son haftasından itibaren ülkemizin değişik bölgelerinde olan olaylara benzer olayların ilimizde olmaması için de gerekli hassasiyet içerisindeyiz. Bazen sosyal medya üzerinden toplumda korku, infial meydana getirmek amacıyla bir takım gerçekle ilgisi olmayan yazışmalar yapılabiliyor. Burada vatandaşlarımızın bu tür somut bilgi ve belge dayanan ihbarlara yönelik bilgileri olsa da jandarma ve emniyet birimlerimize bizzat müracaat ederek iletmelerini diliyoruz" ifadelerini kullandı.
"Terör örgütlerinin hedeflerinin biri de bazen gerçekle ilgili olsun veya olmasın bazı sahte ihbarlar ile yada sosyal medyada bazı deformasyon bilgiler ile infial meydana getirmek istiyorlar" diyen Düzgün, "Bu konuda da gerçekle ilgisi olmayan bu tür söylentilere inanmamalarını, gerçekle ilgisi oldukları bazı şüpheleri varsa da bunları da bizim güvenlik birimlerimize iletmelerini arzu ediyoruz. Kayseri’de 24 saat esasına göre yol kontrolleri devam ediyor. Şehir içinde ve şehirler arasında da zaman zaman bu tür güvenlik uygulamalarımız yapılıyor. İlimizde benzeri bir sıkıntının yaşanmaması için gayret içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.
Kayseri’de sabah saatlerinde terörle mücadele ekiplerinin yaptığı çalışma neticesinde evlerinde 3 el bombası ve 3 tabanca ile yakalanan ve gözaltına alınan 2 Suriyeli kardeşle ilgili olarak Vali Düzgün şunları söyledi:
"Bununla ilgili olarak yine duyarlı vatandaşlarımızın bize iletmesi sonucu 2 Suriyelinin evinde yapılan aramada silahlar bulundu. 3 el bombası, 3 tane de tabanca şeklinde. Bununla ilgili soruşturma devam ediyor. Bunun bir terör bağlantısının olup olmadığı yapılan adli soruşturmanın ardından ortaya çıkacak ama ilk bulgular bunların ticari amaçla yani silah kaçakçılığı amacıyla ülkemize getirdikleri yönünde kendi ifadeleri var. soruşturma derinleştikçe daha farklı bağlantıları var mı onlarda ortaya çıkartılacak."

 
 
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
2011 © Kayseri Radio Life - Kentin En Neşeli Radyosu

Kodlama : Networkbil.net