Şifremi Unuttum
  Yayin1 Yayin2 Yayin3 Yayin4
Ana Sayfa Kurumsal Haberler Programcılar Canlı İzle Ziyaretçi Defteri İletişim
Haberler
Kayserili Bin Genç 12 Seferde Çanakkale Ruhunu Hissetti
Kayserili Bin Genç 12 Seferde Çanakkale Ruhunu Hissetti ...
Haberler

Kayserili Bin Genç 12 Seferde Çanakkale Ruhunu Hissetti

Kayseri’de Kocasinan Kaymakamlığı tarafından ’100. Yılında Çanakkale Ruhu’ isimli proje kapsamında bin öğrenci otobüslerle yapılan 12 seferde Çanakkale şehitliğini gezerek Ahmet Nedim Kilci’nin rehberliğinde Çanakkale Ruhu’nu hissetti.
Çanakkale’ye yapılan son seferden dönen öğrencilere yönelik olarak Sümer Kampusu’nda tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra tura katılan öğrenciler tarafından ’Çanakkale’ türküsü seslendirildi ve şehitlikte neler hissettiklerini anlattı.
Törende yaptığı konuşmasında 100. Yılında Çanakkale Ruhu isimli projede yapılanlarla ilgili olarak bilgi veren Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, " 27 Ekim 2014 günü başlatmış olduğumuz projemiz bugün itibariyle sona ermiştir. Son kafilemizde sağ salim döndü. Tabiki burada büyük bir gayret özveri ve fedakarlık var. Çok geniş kapsamlı bir proje gerçekleştirildi. Yaklaşık 35 bin öğrenciye Çanakkale Ruhu konulu konferanslar verildi. Kayserinin girişine şehitlerimiz için 100 bin fidan dikilerek Çanakkale Şehitler Ormanı oluşturuldu. Yine proje kapsamında Çanakkale Ruhu konulu tiyatro hazırlandı. İlçe Müftülüğümüzce 100.Yılında Şehitlerimiz için 1100 hatim etkinliği ve mevlit programı gerçekleştirildi. Resim şiir kompozisyon yarışmaları düzenlendi. Ayrıca Çanakkale’ye gidemeyenler için Kaymakamlığımızca bir Çanakkale Belgeseli
hazırlandı. Bu belgesele ve bir çok bilgiye yine Kaymakamlığımızca oluşturulan www.yuzuncuyilindacanakkaleruhu.com internet sitesinden ulaşılabilir. Projemizin en önemli ayaklarından birini de Bursa Çanakkale Kültür Turları oluşturmakta idi.12 hafta boyunca 1000 öğrencimizi Kaymakamlık olarak Ahmet Nedim Kilci Hocamızın rehberliğinde Bursa ve Çanakkale İllerine götürdük. Son grubumuzun da sağ salim gelmesi bizleri mutlu etti. Alnımızın akıyla bunu da tamamlamış olduk. Yorucu ve uzun bir gezi maratonu yaşandı. Öğrencilerimizin gezi sonunda yazdıkları görüş ve düşünce formlarında yazılanları gördükçe Projenin önemini daha iyi anladık. Burada proje boyunca fedakarca çalışan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yine proje de bizlere destek olan Büyükşehir ve Kocasinan Belediyemize , Kayseri Şeker Fabrikasına çok teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından, tura katılan öğrencilere katılım belgeleri verilerek hatıra fotoğrafı çektirildi.

 
 
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
2011 © Kayseri Radio Life - Kentin En Neşeli Radyosu

Kodlama : Networkbil.net