Şifremi Unuttum
  Yayin1 Yayin2 Yayin3 Yayin4
Ana Sayfa Kurumsal Haberler Programcılar Canlı İzle Ziyaretçi Defteri İletişim
Haberler
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu Girişimciliğin Püf Noktalarını Anlattı
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu Girişimciliğin Püf Noktalarını Anlattı ...
Haberler

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu Girişimciliğin Püf Noktalarını Anlattı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Kayseri’de düzenlenen G3 Forumunun öğlen oturumunda gençlere girişimci olmanın püf noktalarını anlattı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği himayesinde Kayseri Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen G3 Forumu’nun öğleden sonraki oturumunda konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, girişimci olmanın püf noktalarını anlattı. Hisarcıklıoğlu, "Başarılı bir girişimci olabilmek için hayal gücünüzü kullanın. En özgür olacağınız yer hayaliniz olacaktır. Her şey bir hayal ile başlıyor. Kolomb’un hayali olmasa Amerika kıtasını keşfedebilir miydi? Her şey hayal ile başlıyor. Hayal tek başına yeterli değil, hayalleriniz içinde birkaç tane hedef seçmeniz gerekiyor. Muhakkak bir hedefiniz olması lazım" dedi.
Hisarcıklıoğlu şu şekilde konuştu:
"Türkler’i 19. Asırda taraf ederken önce ateş edip sonra nişan alırlar derlerdi. Şimdi Türkler önce nişan alıyor sonra ateş ediyor. Hedefinizi büyük tutacaksınız. Küçük adımlarda kalırsanız düşersiniz. Bir uçurumu geçmek istiyorsunuz, karşıdan karşıya küçük adımlarla geçemezsiniz. Adımlarınızı büyük tutacaksınız. Bu da girişimcinin olmazsa olmaz özelliklerinden biridir. Hayal var hedef var, çalışmadan bir şey olmaz.
Benim çocukluğumda sokakta oynayan bir tane çocuk göremezdiniz. Ya ayakkabı boyacılığı yaparlardı, ya su satarlardı. Ya da babalarının yanında çalışırlardı. İşin başı çalışmak. Bu kural yetiyor mu yetmiyor. Bundan sonra girişimci olmak için risk almak gerekiyor. Risk almadan başarılı girişimci olunmuyor. Başarı risk almaktan başlıyor.
Başarısız olunca yılmayacaksınız. Başarılı olmanın yolu kaybetmekten korkmamaktır. Kaybetmezsen kazanmayı öğrenemezsin.
Dünyada girişimci olmak için sermayeye ihtiyaç yok. Bir bilgisayara ihtiyacınız var. Facebook, twitter, apple bunlar küçük bir kuruluştu.
İlk düşünen ve ilk deneyen kazanıyor. Ülkemin geleceğinden ümitliyim. Müthiş bir gençlik var. Girişimcilik ateşini yakmak için müthiş çaba sarf ediyorlar. Türkiye’nin zenginleşmesinin yolu sizsiniz. Yol gösterenler yanınızda."

 
 
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
2011 © Kayseri Radio Life - Kentin En Neşeli Radyosu

Kodlama : Networkbil.net