Şifremi Unuttum
  Yayin1 Yayin2 Yayin3 Yayin4
Ana Sayfa Kurumsal Haberler Programcılar Canlı İzle Ziyaretçi Defteri İletişim
Haberler
'bu Benim Eserim' Proje Yarışması Sergisi Açıldı
'bu Benim Eserim' Proje Yarışması Sergisi Açıldı ...
Haberler

'bu Benim Eserim' Proje Yarışması Sergisi Açıldı

Bu Benim Eserim’ proje yarışmasının bölge sergisi 7 ilin öğrencilerinin ve öğretmenlerinin katılımıyla ziyarete açıldı.
Kadir Has Kongre Merkezi’nde düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, " Milletimiz genç bir nüfusa sahip olmakla birlikte aslında genlerinde üstün zekaya sahip insan varlığını da barındırıyor. Tabi hal böyle olunca bu üstün zeka ve dahiliğin ortaya çıkarılası bir takım çabaları gerektiriyor" dedi. Vali Yardımcısı Masatlı, "Bugün de bu çabalardan bir tanesine hep beraber şahit olacağız. Yaklaşık 7 ilden 50 proje takdire layık görülmüş ve değerlendirmeye layık görülmüştür. Bu 50 projeden de tabi ki üçer tane proje değerlendirilip Ankara’ya gönderilecektir. Burada özellikle şunu vurgulamak isterim. Önemli olan bu yarışmalara katılabilmektir. Bu yarışmada değerlendirmeye layık görülmektir. Yoksa bu yarışmada birinci, ikinci veya üçüncü olmak önem taşır ama çok fazla önem taşımaz. Önemli olan bu cevherleri ortaya çıkarmaktır. Bir hazine keşfedilmediği sürece hiçbir anlam taşımaz. İnanıyorum ki bu insan hazinemizi bu projelerle ortaya çıkaracağız. Biz ne kadar iyi, dahi insan yetiştirebilirsek geleceğe de o şekilde emin adımlarla ilerlemiş oluruz" diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ise, "Bu etkinlik sadece Kayseri’mizi ilgilendiren bir etkinlik değil bölgemizde 7 ilimizi ilgilendiren bir etkinliktir. ‘Bu benim eserim’ proje yarışması Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından bu yıl onuncusu gerçekleştirilmektedir" ifadesinde bulundu. Çandıroğlu, "Bölgemizden yaklaşık 1212 tane proje müracaatı yapıldı. 250 tanesi bilim kuruluna geldi ve bunun 50 tanesi de sergilenmeye layık görüldü. Bu 50 projenin 20 tanesi Fen Bilgisi projesi, 30 tanesi de matematik projesidir. Bu 50 projenin içerisinden üçer tane matematik ve fen olma üzere Ankara’da final yarışmaların katılacaktır. Tabi burada alınan birincilikler, üçüncülükler bunlar göreceli kavramladır. Ama bu projede katınılması başlı balına bir emektir diye düşünüyorum. Ülkemizin geleceğinin bu tip yaklaşımlarla, projelerle olacağını biliyoruz. Bütün ilim, bilim, eğitim dünyasının ortak görüşünün bu olduğu kanaatindeyiz. Bu vesileyle bizde Kayseri’mizde hem bölgemizde hem de ülkemizde ilk olarak gerçekleştirdiğimiz sistem projemiz var ki bu inşallah memleketimizin geleceğine farklı bir vizyon katacaktır. Ülkemiz adına dünya çapında da çok güzel işlere imza atıyorlar" dedi.
Konuşmaların ardından serginin kurdelesi Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı ile İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu tarafından kesildi.

 
 
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
2011 © Kayseri Radio Life - Kentin En Neşeli Radyosu

Kodlama : Networkbil.net