Şifremi Unuttum
  Yayin1 Yayin2 Yayin3 Yayin4
Ana Sayfa Kurumsal Haberler Programcılar Canlı İzle Ziyaretçi Defteri İletişim
Haberler
Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız:
Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız: ...
Haberler

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri’de ekonomi muhabirleri ile bir araya geldiği programda yaptığı konuşmada, AK Parti’nin 7 Haziran seçimlerinde yüzde 48’ler bandını rahatlıkla geçeceğini belirtirken, HDP’nin ise barajı aşamayacağını söyledi.
Erciyes’te bulunan bir otelde düzenlenen programa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Orhan Düzgün, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve ekonomi muhabirleri katıldı. Programda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Dün önemli bir toplantı yaptık. Ülkemizi temsilen toplantıya katıldık. Bunu ülke olarak son derece önemsiyoruz. Önemli bir miktarın 30 milyar metreküplük 2020 yılı sonrasına inşallah böyle bir hedefimizi gerçekleştireceğiz. Türkmenistan’ın kaynak ülkeler arasında yer almasını istiyoruz. Siyasi kararlılığın son derece önemli olduğundan bahsediyoruz. Türkiye bu projelerini geliştirdikçe coğrafyasından kaynaklanan avantajları yerine getirmiş oluyor. Doğalgazın Türkiye’nin ciddi bir merkezi olmasını bu tür programlar sağlamış olacak” diye konuştu.
Bakan Yıldız Başkalık sistemi ile ilgili soruya, “Öncelikle Türkiye için enenin de sonunda Başkanlık sistemine geçişe bende inanıyorum. Türkiye hedeflerine ulaşmak istiyorsa Başkanlık sistemi mutlaka getirilmelidir. Son 12 yılda Türkiye gayrisafi hasılasını 3 katına çıkarttı ve yeni hedefler koydu. Siyasi olarak idari olarak bürokrasi olarak son 13 yılda çok fala olay yaşadık. Bu iradenin daha da güçlü olması açısından 10 Ağustos dönüm noktasıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu tespiti yerinde. Kendisine katılıyorum. Kafa karışıklığına yol açtırılan söylentiler var. Başkanlık sistemi dışarıdan gelecek değil. Bunu yapacak olan bizleriz” ifadelerini kullandı.
Araştırma şirketlerinin anket araştırmaları ile ilgili soruyu yanıtlayan Yıldız, “Ben anketleri yakinen takip eden birisi olarak koalisyon ihtimalini görmüyorum. AK Parti genel merkezi olarak gözlemlerimizde ben yine vatandaşlarımızın AK Partiye daha fazla rağbet edeceğine inanıyorum. Halkımız HDP’nin yaptığı şirinliklerin hafızasından bağımsız olmadıklarını görecek. PKK’nın son 30 yılda ülkemize yaptıklarını vatandaşımız unutmaz. Çözüm süreciyle ülkenin şekilleneceğine inanıyoruz. Kim katkı koyarsa o kazanacak, Türkiye kazanacak. Seçimler zamanında yapılacaktır. Temennimiz de bu yönde. Önümüzdeki seçimlerden sonra seçim yılı 2019’dur. Şuanda AK Parti yüzde 48’ler rahatlıkla sağlar” şeklinde konuştu.
Bakan Yıldız ‘HDP barajı aşacak mı?’ sorusuna, “HDP’nin barajı aşabileceğini düşünmüyorum. Bir kısım yakın görünmelerle Türkiye’nin kucaklanamadığını görmüş olacağız. Yüzde 9’lar bandını geçemeyeceğine inanıyorum. Demirtaş ‘sivil itaatsizliğe dönüşür’ diyor. Türkiye’yi mi tanımayacak? ne yapacak? Söylesin ‘ben isyan çıkartmak istiyorum’ desin. Vatandaşımız bunu çok iyi görüyor. Sivil itaatsizlikten maksat nedir? Bunun cevabını bekliyorum” dedi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun seçim vaatleri ile ilgili soruya, “İddia şu mazotu ‘1,5 TL’den vereceğiz’ diyorlar. Kılıçdaroğlu bunun TÜPRAŞ’ta 1,21 TL’dir diyor. Bu 1,41 TL’dir. 42 kuruşluk dağıtım ve bayilik hizmetleri var. Bunu eklediğiniz de 1,80 kuruşun üstüne çıkıyor. Bu halkı yanıltmaktır. Eğer siz 1,5 TL’den dağıtacaksanız. Bunu dağıtmayı nasıl düşünüyorsunuz? Bayilerden vazmıgeçeceksiniz? Siz ülke yönetmeye talip oluyorsunuz. Dağıtım şirketleri ve bayileri görmezden gelip yapıyorsanız çok yazık. Türkiye’de AK Parti iktidarında 2 kat alım gücüne ulaşmıştır. Şuanda en ucuz doğalgaz 28 Avrupa Birliği arsında Türkiye’dedir. Biz 10 yılda 20 milyon ton kömür dağıttık. Önümüzdeki yıllarda da dağıtmaya devam edeceğiz. Sayın Kılıçdaroğlu burada söylediğinin farkına varması lazım. Bunun da bedelinin ne olduğunu açıklaması lazım. Ben seçim beyannamelerinde daha ciddi çıkışlar bekliyordum” şeklinde konuştu.
‘AK Parti Kayseri’de kan kaybetmez’ diyen yıldız, “Kayseri’de bütün noktaları dolaşacağız. Ben adaylarımızın bizlerden daha iyi olduğuna inanıyoruz. Bizler o arkadaşlarımızın yanındayız” dedi.
Soma ve Ermenek’te yaşanan olaylar ile ilgili konuşan yıldız, “Tabii ki o olaylar açıkçası benim ve bakanlığımın mahçupiyetidir. Zihnimden de Bakanlık sonrasında bunlar çıkmaz. Ben oradaki vatandaşlarımızla sürekli konuşuyorum. Ben hep dürüst olmaya çalıştım. O acılar hiç kolay değil. Bir bakan göreve geldiği zaman o görevde sürekli bulunmayacağını birinci gün bilmelidir. Eğer kolayının bu olduğuna inansak, buna karar verecek olan üçlü kararnamedir. Ben bunu her zaman söyledim. Ben karar neyse onun uygulanmasından yana olduğumu söyledim” ifadelerini kullandı.
‘Bakanlıkta 6. yılı bitirdik 7. yıla giriyoruz’ diyen Yıldız, “Hiç şüphesiz ki en başarısız olduğumuz yerler Soma ve Ermenek’tir. Bunu en eksi hallerimiz olarak söylüyorum. Madencilerimize yine rahmetle anıyorum. Bunlar tabii afet değil bir sebeple oldu. Nükleer santrallerin Türkiye’ye AK Parti döneminde kazandırılıyor olmasını iyi işler olarak görebiliriz. AK Parti iktidarımızın son 12 yılda yaptığı çok önemli işler var” diye konuştu.
Elektrik kesintilerine değinen Yıldız, “Arkadaşlarımız gerekli önlemlerini aldı. İnşallah bir daha bu olayı yaşamayız. Partiler başka bir şeyin arkasına sığınmayacaklar. Kendi yaptıkları faaliyeti anlatacaklar. Bir kimse hangi gerekçeyle Şırnak-Silopi arasındaki ana direklerden bir tanesi bombalandı. Bombalanan yerde elektrik kesintisi olmaz diyemem” ifadelerini kullandı.
Petrol fiyatlarına değinen Yıldız, “Bu yılın başında yaklaşık 5 ay önce ham petrol 45 dolarlar bandındaydı şimdi 60 dolarlar bandında. Dolar da 2,20 bandındaydı şimdi 2,70’ler seviyesinde. Fiyatların esnek olduğu dönemde biz yüzde 7-8’lik bir farkı vatandaşlarımıza yansıtmıyoruz. Bunu belirtmek istiyorum” dedi.
Yıldız son olarak Soma’da hayatını kaybeden maden ailelerinin yakınlarına 160 bin TL’ye yakın bir rakam toplandığını sözlerine ekledi.

 
 
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
2011 © Kayseri Radio Life - Kentin En Neşeli Radyosu

Kodlama : Networkbil.net