Şifremi Unuttum
  Yayin1 Yayin2 Yayin3 Yayin4
Ana Sayfa Kurumsal Haberler Programcılar Canlı İzle Ziyaretçi Defteri İletişim
Haberler
Öğrenciler Hutbe Yarışması'nın Finalinde Ter Döktü
Öğrenciler Hutbe Yarışması'nın Finalinde Ter Döktü ...
Haberler

Öğrenciler Hutbe Yarışması'nın Finalinde Ter Döktü

Kayseri’de, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Müdürlüğü tarafından başlatılan Hutbe Okuma Yarışması’nda finale kalan 6 öğrenci, birinci olmak için ter döktü. Yarışmayı, 6 öğrenci arasında hutbeyi güzel okuyan Develi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Öztürk kazandı.
Hunat Camii’nde düzenlenen yarışma hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Tatlı, "Bu yarışma Dini Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün imam hatip liseleri arasında düzenlemiş olduğu hutbe yarışmasıdır. Amacımız, bu yarışmada öğrencilerimizi minberde, mihrapta ve kürsüde mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak ve onlara özgüven duygusunu aşılamayı amaçlıyoruz. Öncelikle bizim ilimizde bulunan tüm imam hatip liseleri bu yarışmaya katıldılar. 2 bölge halinde bir yarışmamız oldu. 1’inci bölgemiz Bünyan’daydı ve burada 8 okulumuz yarışmaya katıldı. İlk 3’e giren ise finale kaldı. Bölge yarışmasının ikinci ayağı ise İncesu’da yapıldı. Burada da 8 okulumuz katıldı ve orada da ilk 3’e giren finale kaldı. Bugün 6 okulumuz finalde yarışıyorlar" dedi.
"YARIŞMA SONUÇLANDI"
6 öğrencinin ter döktüğü yarışma sonucunda İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu’nun da katılımı ile tören düzenlendi. Törende konuşan Çandıroğlu, dereceye giren öğrencileri tebrik etti. Allah için iş yapmanın önemli olduğunu söyleyen Çandıroğlu, yarışmada birinci olan öğrenciye ödülünü verdi. Öte yandan, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, yarışmayı izlemeye gelen ortaokul öğrencileri ile yakından ilgilendi. Düzenlenen ödül töreni, Kuran-ı Kerim tilavetinin okunması ile sona erdi.
Düzenlenen yarışmada 6 kişi arasında 1’inci olan Mustafa Öztürk Kayseri’yi Hatay’da temsil edecek.

 
 
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
2011 © Kayseri Radio Life - Kentin En Neşeli Radyosu

Kodlama : Networkbil.net