Şifremi Unuttum
  Yayin1 Yayin2 Yayin3 Yayin4
Ana Sayfa Kurumsal Haberler Programcılar Canlı İzle Ziyaretçi Defteri İletişim
Haberler
Sırçalı Kümbet İle Gavremoğlu Evi Melikgazi Belediyesine Emanet
Sırçalı Kümbet İle Gavremoğlu Evi Melikgazi Belediyesine Emanet ...
Haberler

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak Gültepe Mahallesinde yer alan Sırçalı Kümbet ile Hunat Mahallesindeki Gavremoğlu Evin’de bakım ve onarım çalışması yapılacağını söyledi.
iki Anadolu kültür mirası daha Melikgazi ye emanet …
Her iki eserin kültür varlıkları korumasında tescilli olduğunu ve tarihi mimarisi ile yapı tekniği açısından bir Anadolu Kültür Mirasını temsil ettiğini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç “Melikgazi Belediyesi olarak 2015 yılını tarihi ve kültür yapıların bakım ve onarımı yapılarak günümüz hizmetine kazandırma olarak değerlendireceğiz. Planlamamızı bu hedefe göre yaptık. Şu ana kadar 7 eseri tamamladık. 11 eserde ise çalışmalar devam ediyor. Yeni bir çalışma ile de Gültepe Mahallesinde yer alan Sırçalı Kümbet ile Hunat Mahallesindeki Gavremoğlu Evin’de aslına uygun olarak bakım ve yenileme çalışması yapılacaktır. Gerekli projeler hazırlanmıştır. Yapı tekniği kullanılan malzemeler ve taş işçiliğin güzel örneklerini sergileyen bu iki tarihi yapıda öncelikle aslına uygun olarak onarılacaktır. Her iki eser yine günümüze hizmet verecektir. Gelecek kuşaklara iki Anadolu kültür mirası sağlam ve bakımlı bir şekilde emanet edilmiş olacaktır. Gavremoğlu Evini Kültür ve Kayseri evi olarak değerlendirilecek ve turizme kazandırılacaktır.“ dedi.
Her tarihi eserin tekrar kullanıma açıldığını ve hizmete sunulduğunu …
Her iki eserin bakım olarım ve yenileme için yapılacak çalışmada mülkiyet sorunu bulunmadığını hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, yapımı tamamlanan her tarihi eserin tekrar kullanıma açıldığını ve hizmete sunulduğunu kaydetti.
2015 yılında tarihi mekanların onarım ve bakımına ağırlık verilecek…
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, tarihi mekânların Melikgazi Belediyesine emanet olduğunu çünkü 2015 yılını Anadolu’nun bu tarihi mekânlarını onarım ve bakım yılı olarak ağırlık vereceklerini sözlerine ekledi.

 
 
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
2011 © Kayseri Radio Life - Kentin En Neşeli Radyosu

Kodlama : Networkbil.net