Şifremi Unuttum
  Yayin1 Yayin2 Yayin3 Yayin4
Ana Sayfa Kurumsal Haberler Programcılar Canlı İzle Ziyaretçi Defteri İletişim
Haberler
Kayseri'de Rusya Protestosu
Kayseri'de Rusya Protestosu ...
Haberler

Kayseri'de Rusya Protestosu

Genç Müslümanlar Derneği, Kafkasya Emirliği Lideri Şeyh Ali Ebu Muhammed ve arkadaşlarının Rus askerleri tarafından öldürülmesini protesto etti.
Grup adına yaptığı açıklamada Şeyh Ali Muhammed’in tıpkı kendinden önceki mücahit liderler gibi hayatı ve mücadelesini şehadetle taçlandırdığını ifade eden Genç Müslümanlar Derneği Başkanı Ebubekir Karakaş, “Onu katleden Rus işgalcileri, Kafkas liderleri şehit etmekle bu davanın son bulacağını hesap etmektedirler. Onlara anlayamadıkları bir gerçeği hatırlatmak istiyoruz. Sizler de, sizin atalarınız da 400 yıldır işgaller, sürgünler ve katliamlarla Kafkasya’nın Müslüman halklarını yok etmeye çalıştınız. Fakat Kafkas halklarının iradesini teslim alamadınız. Ne bugün ne de yarın Kafkasya İslam Emirliği davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.
“Moskova boşuna sevinmesin. Liderimizin şehit düşmesiyle Kafkas cihadının biteceğini sananlar yanılıyorlar” diyen Karakaş, "Şehitler diyarı Kafkasya’da Şamiller, Dokkolar Cevher’ler bitmez. Allah’ın izniyle bizler bir ölür, bin diriliriz” diye konuştu.
Karakaş sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kafkasya’da olan iman etmiş bir avuç halkın Rus imparatorluğunu sarsan bir depreme dönüşmesidir. İslam topraklarının özgürlük mücadelesine direnişte bir sınırın olmadığının düşmana öğretilmesidir. Bugün ümmet dünyanın dört bir yanında kafire karşı direnişe geçmişse, bunun kıvılcımı 400 yılık Kafkasya cihadının bereketi, cesareti, ilhamı ve teşvikinde aranmalıdır. Emperyalist Rusya tarih sahnesine çıktığı andan itibaren düzenli ve sürekli olarak Müslümanlara zulmetti.”
Göstericilerin Rus bayrakları ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in fotoğraflarının üzerine bastıkları görüldü.

 
 
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
2011 © Kayseri Radio Life - Kentin En Neşeli Radyosu

Kodlama : Networkbil.net