Şifremi Unuttum
  Yayin1 Yayin2 Yayin3 Yayin4
Ana Sayfa Kurumsal Haberler Programcılar Canlı İzle Ziyaretçi Defteri İletişim
Haberler
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik:
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik: ...
Haberler

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik:

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Akkışla’da yaptırılacak olan Kesdoğan mesire alanı, pazar yeri ve Gömürgen kanalizasyon hattının temeli düzenlenen törenle atıldı.
Düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve bir önceki belediye başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki’nin yanısıra Akkışla Kaymakamı Cevat Gün ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende ilk konuşmayı yapan Akkışla Belediye Başkanı Ali Ergül, Büyükşehir Belediyesi olmasa bir adım bile atamayacaklarını belirterek, "Bir ay önce Kadın ve Gençlik Merkezinin temelini atmıştık. Bugün de yine bir çok yatırımın açılışını ve temel atmasını gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olmasa bir adım bile atamayız. Usta-çırak ilişkisi içerisinde ilçemize hizmet getirmeye gayret ediyoruz. Yatırımlarından dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum" dedi.
Törende daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, ilçelerin makus talihini tersine döndürmek için çalıştıklarını belirterek, "Konuşmak kolay, yapmak zordur. Büyükşehir Belediyesi olarak laftan çok hizmet ürettiğimizi, yakınmak yerine yekinerek işin bir ucundan tuttuğumuzu sizler de bizatihi görmeye başladınız. En temel altyapı yatırımlarından, günlük hayatı kolaylaştıracak basit hizmet ve tesislere kadar birçok konuda yılların ihmalini yaşayan ilçelerimizin makus talihini tersine döndürmek için çalışıyoruz. Bir yıl önce çıkan Bütünşehir Yasası bu konuda bizim elimizi güçlendiren, sizlere hizmet getirmemizi sağlayan yasa oldu. Şimdi bu yasanın getirilerini hep birlikte yaşıyoruz. Akkışla’ya, değil Kadın ve Gençlik Merkezi yaptırmak, bir kamyon asfalt dahi vermemiz mümkün değilken şimdi yatırım bedeli trilyonları bulan işlere ve tesislere imza atıyoruz" dedi.
30 Büyükşehir Belediyesi arasında ilçelere en çok yatırım yapan Kayseri Büyükşehir Belediyesi olduğunu ifade eden Başkan Çelik, "1 yıldır buralarda iş yapma yetkimiz var ama yaptığımız işler on yıllara bedel. Bizimle birlikte ülkemizde toplam 30 büyükşehir belediyesi var. Yani aynı yasa onlar için de geçerli. Biz ilçeler için proje geliştirip hizmet ve yatırımları arka arkasına sıralarken ilçesine iki kamyon asfalt dökemeyen belediyeler var. Biz ilçelere tam 250 milyon liralık bütçe ayırdık ve bunları ardı ardına yatırıma dönüştürüyoruz. Akkışla’ya bu yıl tam 17.5 milyon liralık yatırım yapacağız" diye konuştu.
Konuşmasında Mehmet Özhaseki’ye de değinen Çelik, ilçelerde emeklerinin çok olduğuna işaret ederek, "Defalarca geldi buralara, sizlerle görüştü, isteklerinizi dinledi ve yapabilecekleri işleri sizlerle paylaştı. Sonra da onları hayata geçirmek için projeler geliştirdi, ihaleler yaptı ve bazılarının yapımını başlattı. Ancak kader başka bir yol çizdi ve şimdi O, tüm Türkiye için çalışmak üzere yola koyuldu. Buna rağmen ilçe programlarında bizi hiç yalnız bırakmıyor. Çünkü buralarda alın teri var, tırnak izi var, emeği var. Dahası sizleri ve sizlerle birlikte olmayı seviyor. Bu nedenle bugün yine aramızda ve ben kendisine hem şehrimize hem de ilçelerimize yaptıklarından dolayı huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum.Çıktığı bu kutlu yolda başarılar diliyorum. Bundan sonra da inşallah Ankara’da mecliste Tüm Türkiye’nin, Kayseri için Akkışla için çalışacak. Yine bizler için koşturacak" ifadelerini kullandı.
Törende son konuşmayı yapan Büyükşehir Belediyesi eski başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki de, 21 yıl hizmet ettikten sonra başı dik olarak belediyeden ayrıldığını kaydederek, "Belediye başkanlığım döneminde elimden gelen tüm güçle şehrim için çalıştım. Bu bizim işimiz değil hesabı yapmadım. 21 yılın ardından da başım dik olarak ayrıldım, dualar alarak gittim. Siyasi kimliğinden dolayı kimseyi dışlamadım. Siyaset hizmet için yapılır. Böyle yaparsanız Allah’da size yardım eder. İlçelerimiz az imkanlarla çok iş yapmak istiyor. Bu da ancak el birliği ile olur. Büyükşehir Belediyesi işte bu imkanı sağlıyor. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Bu birliktelik, böyle güzel yatırımlara vesile oluyor" şeklinde konuştu.

 
 
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
2011 © Kayseri Radio Life - Kentin En Neşeli Radyosu

Kodlama : Networkbil.net