Şifremi Unuttum
  Yayin1 Yayin2 Yayin3 Yayin4
Ana Sayfa Kurumsal Haberler Programcılar Canlı İzle Ziyaretçi Defteri İletişim
Haberler
Erciyes Üniversitesi'nde Kudüs Anlatıldı
Erciyes Üniversitesi'nde Kudüs Anlatıldı ...
Haberler

Erciyes Üniversitesi'nde Kudüs Anlatıldı

Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından ‘Mukaddes Mekan Kudüs’ başlıklı konferans düzenlendi.
İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Kudüs Uzmanı Musa Biçkioğlu konuşmacı olarak katıldı. Öğrencilere Kudüs’ü ve İsrail Devleti’ni anlatan Biçkioğlu konferansa İsrail’in Filistinli’lere uyguladığı baskı ve zulmü anlatan karikatürlerden oluşan bir slayt gösterisi ile başladı.
Filistinlilerin Yahudilere taş atmasının bir anlamı olduğuna değinen Musa Biçkioğlu; “Yahudi inanışına göre taş iki kesime atılır? Birincisi, zina edenlere, ikincisi de ancak şeytana atılır. Dolayısıyla bir Filistinli onlara taş attığı zaman onları şeytan yerine koymuş oluyor.” şeklinde konuştu.
Tek taraflı olarak komşularına karşı saldırılarıyla beraber İsrail’in savaşsız bir gününün geçmediğini belirten Biçkioğlu, “Dünya ülkeleri Kudüs’ün İsrail’e ait olduğunu kabul etmiyor, bütün dünya elçiliklerinin Tel Aviv’de olmasına rağmen, 1980’de İsrail’in çıkardığı bir yasa ile Kudüs, İsrail’in daimi ve değiştirilemez başkentidir denildi. Devlet kurumlarını Kudüs’e kurdular. İsrail Kudüs’ü başkent olarak kullanıyor.” dedi.
Yahudilerin ‘Büyük İsrail’ projesinin olduğunu belirten Biçkioğlu, Tevrat inanışına göre bu proje kapsamında belirlenen toprakların Yahudi halkına dini referanslarla miras kaldığı iddiasında olduklarına da dikkat çekti.

 
 
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
2011 © Kayseri Radio Life - Kentin En Neşeli Radyosu

Kodlama : Networkbil.net