Şifremi Unuttum
  Yayin1 Yayin2 Yayin3 Yayin4
Ana Sayfa Kurumsal Haberler Programcılar Canlı İzle Ziyaretçi Defteri İletişim
Haberler
İl Müftülüğünün Bu Yıl Ki Teması 'hz. Peygamber Ve Birlikte Yaşama Ahlakı'
İl Müftülüğünün Bu Yıl Ki Teması 'hz. Peygamber Ve Birlikte Yaşama Ahlakı' ...
Haberler

İl Müftülüğünün Bu Yıl Ki Teması 'hz. Peygamber Ve Birlikte Yaşama Ahlakı'

İl Müftü Vekili Galip Koçer, Kutlu Doğum Haftası programı ile ilgili olarak, bu yıl ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ konusunun işleneceğini belirterek, "Tabi ki bugünün ortamında bunu en güzel bir konu olarak düşünüyoruz. Türkiye birlikte yaşamaya, birlikte yaşama ahlakına, birbirini rencide etmeden herkesin düşüncesine saygı göstererek yaşamayı bilmeli düşüncesiyle bu tema işlenmektedir" dedi.
Kayseri’de kutlanacak Kutlu Doğum Haftası programı ile ilgili konuşan İl Müftü Vekili Galip Koçer, "Bildiğiniz gibi 1989 yılından beri peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in doğum günü dolayısıyla Kutlu doğum Haftası adı altında etkinlikler düzenlenmektedir. Haftamız 14-20 Nisan arasında kutlanmaktadır. Her yıl yeni bir tema ile vatandaşlarımızın karşısına çıkılmaktadır. Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığımızın tespit etmiş olduğu ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ konusu adı altında bir etkinlik olacaktır. Tabi ki bugünün ortamında en güzel bir konu olarak düşünüyoruz. Türkiye birlikte yaşamaya, birlikte yaşama ahlakına, birbirini rencide etmeden herkesin düşüncesine saygı göstererek yaşamayı bilmeli düşüncesiyle bu tema işlenmektedir. Tabi ki gayrimüslimlerle birlikte yaşama ahlakı, Müslümanlarla birlikte yaşama ahlakı, aile içinde birlikte yaşayacağımızı düşünerek onlarla birlikte olan ahlakımız, çevredekilerimizle birlikte yaşama ahlakını biz en güzel bir şekilde anlatmak durumundayız. Bu nedenle bu hafta münasebetiyle birçok yerde programlar düzenlenmektedir. 17 Nisan akşamında inşallah Kayseri’de Kadir Has Kongre Merkezinde 10 bin kişilik salonda konferans düzenlenecektir. Halkımızı bu konferansa davet ediyoruz" diye konuştu.
Koçer ayrıca, "‘Gençler Kutlu Doğumda Buluşuyor’ adı altında programlarımız var. Ayrıca hanımlara yönelik programlarımız var. İl genelinde 58 program düzenlenmiştir. Müftülüğümüz çeşitli yerlere ziyaretlerde bulunacaktır. Ayrıca biz özellikle okullarımız olmak üzere 40 bin kitap dağıtıyoruz. Salonumuzda ve başka yerlerde olmak üzere 10 binin üzerinde gül dağıtıyoruz. Cezaevlerimizde güzel programlar yapılmaktadır. Kuran kurslarımızda yarışmalar düzenlenmiştir. Gayemiz birlikte yaşama ahlakını yerleştirmek. Bu gaye ile amacımız bu haftamızı geçirmektedir" şeklinde konuştu.

 
 
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
2011 © Kayseri Radio Life - Kentin En Neşeli Radyosu

Kodlama : Networkbil.net