Şifremi Unuttum
  Yayin1 Yayin2 Yayin3 Yayin4
Ana Sayfa Kurumsal Haberler Programcılar Canlı İzle Ziyaretçi Defteri İletişim
Haberler
Bu Proje Hayata Geçerse Asfaltlar Daha Sağlam Olacak
Bu Proje Hayata Geçerse Asfaltlar Daha Sağlam Olacak ...
Haberler

Bu Proje Hayata Geçerse Asfaltlar Daha Sağlam Olacak

Kayseri’de düzenlenen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda, Sivas Fen Lisesi’nde okuyan 2 kız öğrencinin geliştirdiği ’Uçucu kül, multifilament ve fibrilize elyaflarla zayıf zeminlerin mukavemetlerinin artırılması’ projesi ile asfalt zeminlerinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
Kayseri’de TÜBİTAK tarafından düzenlenen 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda, Sivas Fen Lisesi’nde okuyan Dilara Nur Baran ve Selin Özge Çetinkaya’nın geliştirdiği ’Uçucu kül, multifilament ve fibrilize elyaflarla zayıf zeminlerin mukavemetlerinin artırılması’ projesi ile asfalt zeminlerinin güçlendirilmesi hedeflendi.
Proje hakkında bilgiler veren Selin Özge Çetinkaya, "Öncelikle dayanıksız zeminimizin taşıma gücünü ölçtük. İçerisinde uçucu kül katkısını katarak bir numune oluşturduk ve bununda CBR değerini ölçtük ve 77 kat bir artış gözlemledik. Bunu da zemin sağlamlaştırmasında kullanabileceğini gördük. Uçucu kül atık bir maddedir. Bu atık madde ile hem doğaya zarar vermiyoruz hem de ekonomiye katkı sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

 
 
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
2011 © Kayseri Radio Life - Kentin En Neşeli Radyosu

Kodlama : Networkbil.net