Şifremi Unuttum
  Yayin1 Yayin2 Yayin3 Yayin4
Ana Sayfa Kurumsal Haberler Programcılar Canlı İzle Ziyaretçi Defteri İletişim
Haberler
Liseli Öğrenciler 'kafeinli' Diş Macunu Üretti
Liseli Öğrenciler 'kafeinli' Diş Macunu Üretti ...
Haberler

Liseli Öğrenciler 'kafeinli' Diş Macunu Üretti

Kayseri’de düzenlenen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda, liseli 2 kız öğrencinin geliştirdiği ’kafeinli diş macunu’ ilgi gördü.
TÜBİTAK tarafından düzenlenen ’46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nde Sivas Fen Lisesi’ni temsil eden Simge Gizem Çoban ve Eylül Çiçekliyurt, kafeinli diş macunu üretti. Ürettikleri kafeinli diş macunu ile yarışmaya katılan öğrenciler, stantlarını ziyaret eden kişilere projelerini anlattı.
Kafeinli diş macunu ile diş eti şişliklerini ve diş eti problemlerini önleyeceklerini söyleyen Simge Gizem Çoban, "Projemizin adı kafeinli diş macunudur. Günlük hayatta diş macunu aldığımız zaman tüplerin üzerinde yazan beyazlatıcı, çürük önleyici gibi yazıları hepimiz görürüz. Bunlar özel macunlardır. Yapılarına bazı terapötik ajanlar katılır. Bizde yeni bir terapötik ajan olarak diş macunlarının yapısına kafeini ekledik. Diş macunun yapısını kafein ekleyerek pratik özelliği sayesinde hem diş eti şişliklerini indirmeyi ve diş eti problemlerine meydan okumayı amaçladık. Aynı zamanda da uyandırıcı özelliği ile sabah dişler fırçalandığın da kişilerin dinç kalkmasını amaçladık" ifadelerini kullandı.

 
 
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
2011 © Kayseri Radio Life - Kentin En Neşeli Radyosu

Kodlama : Networkbil.net